UKK – Usein Kysytyt Kysymykset
WordPress on avoimen lähdekoodin ohjelmisto, jolla voit luoda kauniita verkkosivuja, blogeja ja sovelluksia. 43% webistä käyttää WordPressiä, harrastajien blogeista netin suurimpiin uutissivustoihin.
Lue lisää täältä.
Webhotelli tai verkkoisännöinti on palvelu, jossa asiakas vuokraa palveluntarjoajan www-palvelimelta kiintolevytilaa omia verkkosivujaan ja muita verkkopalveluita varten.
Lue lisää täältä.
Internetin verkkotunnukset (engl. domain) ovat kirjaimista koostuvia nimiä, joiden avulla verkkoon kytkettyihin koneisiin voidaan viitata helpommin muistettavalla tavalla kuin numeroista muodostuvilla IP-osoitteilla. Verkkotunnukset muutetaan IP-osoitteiksi Internetin nimipalvelujärjestelmän (Domain Name System, lyh. DNS) avulla.
Lue lisää täältä.
DNS eli Domain Name System on Internetin nimipalvelujärjestelmä, joka muuntaa verkkotunnuksia IP-osoitteiksi. Internetin laitteet kommunikoivat keskenään numeeristen osoitteiden avulla, joiden muistaminen sellaisenaan olisi hankalaa. Nimipalvelun ansiosta niiden sijasta voidaan käyttää helpommin muistettavia nimiä.
Lue lisää täältä.
SMTP (lyhenne sanoista Simple Mail Transfer Protocol) on TCP-pohjainen protokolla, jota käytetään viestien välittämiseen sähköpostipalvelimien kesken.
Lue lisää täältä.
IMAP (lyhenne sanoista Internet Message Access Protocol) on sähköpostien lukemiseen tarkoitettu protokolla. IMAP säilyttää viestit palvelimella ja tukee palvelimella olevia hakemistoja, eli viestit voidaan järjestellä eri hakemistoihin. IMAP:n avulla palvelimella oleviin sähköpostiviesteihin voidaan päästä käsiksi useilta eri koneilta, kunhan vain käytetty sähköpostiohjelma tukee sitä.
Lue lisää täältä.
POP3-protokolla (lyhenne sanoista Post Office Protocol version 3) on vanhin, yksinkertainen ja ehkä tunnetuin sähköpostin hakemiseen tarkoitettu protokolla. Se kopioi ensin kaikki viestit palvelimelta sille koneelle, josta yhteys on otettu. Samalla viestit hävitetään palvelimelta (ellei toisin määrätä). POP-protokollan etuna on, että siinä ei rasiteta palvelimen resursseja, eikä yhteyttä tarvitse pitää päällä viestien käsittelyssä.
Lue lisää täältä.
Apuna digimaailmassa
Jos tietotekniikka hirvittää tai ette muuten vain tule toimeen keskenänne niin ei hätää, me autamme! Laita vain viestiä mistä tahansa asiasta mikä sinua askarruttaa niin kerromme sinulle mistä on kyse ja miksi.